Sivil Toplum İçin Verinin Önemine de Değinildiği Sivil Sesler Festivali Sona Erdi
Türkiye’den 400’e yakın sivil toplum örgütü İstanbul’da buluştu. Sivil Sesler Festivali 20-21 Eylül’de İstanbul’da Uniq Hall’de düzenlendi.
Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenen Sivil Sesler Festivali’nde dört yüz sivil toplum örgütünden gelen katılımcılar iki gün boyunca sivil toplumun dünden bugüne yarattığı değişim tartışıldı.
Katılımcı örgütlerin atölye, poster ve stantlarla seslerini duyuruldu ve Sivil Toplum Sensin: katılım, iyilik, güzellik #Seninsesinde mottosuyla kurgulanan Sivil Sesler Festivali’nde sivil toplum, “Sivil Toplum Sayesinde” ve “Sivil Toplum İçin” başlıklarıyla tartışıldı.
#Sivilsesler Festivali’nde teknoloji konuşuluyor. @pinardag: “İstikrarlı ve sürdürülebilir çalışma metotları geliştirmemiz gerekiyor. Veriyi anlamlandıran insan kaynağına ihtiyacımız var” pic.twitter.com/7fY1WfaAzR
— Bülent Köstem (@BulentKostem) September 21, 2019
Festivalin ilk gününde, son yıllarda üzerinde ağır baskı hisseden ve alanı daralan sivil toplum, yaşadığımız dünyaya katkısı ve etkileriyle “Sivil Toplum Sayesinde” başlığında ele alındı. Festivalin ikinci günü ise hayatımızın her alanında değişim yaratan yeni teknolojiler ve dijital dönüşümün sivil topluma etkisi “Sivil Toplum İçin” başlığında tartışıldı.
Sivil toplumun her yönüyle yaşama katkı ve etkisinin ele alındığı “Sivil Toplumun Etkisi” başlıklı panelde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Operasyon Bölüm Başkanı Andre Lys, İsveç Büyükelçiliği Katılım Öncesi ve İnsani Yardım Bölüm Başkanı Malin Stawe, Uluslararası yardım kuruluşu Action Aid’in Yunanistan Ülke Direktörü Gerasimos Kouvaras ve STGM Kurucu Üyesi ve Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Demircan konuşmacı olarak yer aldı.
.@pinardag, #SivilSesler‘de verinin sivil toplum, savunuculuk için neden önemli olduğunu aktardı.
“Hangi alanda ve hangi ekosistemde olursanız olun veri sizin için önemli.” pic.twitter.com/GAvENrK77U— STGM Derneği (@stgmdernegi) September 21, 2019
Cumartesi günü gerçekleşe “Sivil Toplum İçin Teknoloji” başlıklı panelde ise İhtiyaç Haritası Kooperatifini temsilen oyuncu Mert Fırat, Dijital Topuklar Platformu kurucusu blogcu anne Elif Doğan,akademisyen Pınar Dağ ve İrlanda’da 30 yılı aşkın süredir yardımseverlik alanında çalışan yazılım mühendisi Eamon Stack konuşmacı olarak yer aldı.