E-tablo

Temel Google E-Tablolar Kullanım Kılavuzu

Elektronik tabloların nasıl kullanılacağını bilmek çok önemli bir beceridir çünkü büyük miktarda verideki potansiyel hikayeleri bulmanıza olanak tanır. Ayrıca, bilgilerin okuyucu dostu bir sunumunu sağlarken, veri temizleme ve görselleştirmeyi kolaylaştırma gibi ikili avantajlar da sunar.

Araştırmacı gazeteciler sıklıkla kendilerini bir sızıntıdan veya bilgi edinme talebinden gelebilecek geniş veri setlerini araştırırken bulurlar. Elektronik tabloların nasıl kullanılacağını bilmek çok önemli bir beceridir çünkü büyük miktarda verideki potansiyel hikayeleri bulmanıza olanak tanır. Ayrıca, bilgilerin okuyucu dostu olmalarını sağlarken, veri temizleme ve görselleştirmeyi kolaylaştırma gibi ikili avantajlar da sunar. Burada önemli olan, e-tablolardaki hikayeleri bulmak için mevcut verilerin nasıl kullanılacağı hakkında eleştirel düşünmektir.

Bu kılavuzda sıklıkla Google E-Tablolar’a atıfta bulunabiliriz ancak lütfen bu adımların ve formüllerin Microsoft Excel için de geçerli olduğunu unutmayınız. Fonksiyonların menüde yerleştirildiği yer veya nasıl göründüklerine dair farklar çok büyük değil, anlaşılması kolay olduğu için bu farklılıkları her zaman belirtmeyeceğiz.

Tamamını okumak için: https://gijn.org/tr/kaynak/gazeteciler-icin-temel-google-e-tablolar-kullanim-kilavuzu/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*